Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
0

Az Aqvital forrásról

Miből lett az Aqvital?

Az Aqvital ásványvíz kútja és palackozó üzeme a Vértes hegység lábánál, Csákváron található.

Valamikor régen, 60 millió évvel ezelőtt, a hegység dolomitszigetként magasodott ki a környező őstengerből. A dolomit lepusztulásával jöttek létre a leszakadó hófehér sziklák és szurdokvölgyek. Mivel a dolomitkőzet kitűnő víztároló, ezért a hegység belsejében kevés a patak, így a lehullott csapadék rajta keresztül a mélybe szivárog.

Ebből a jól lezárt természeti környezetből nyerjük ki az Aqvital ásványvizet, melyet a Vértes karszt ősi kövületei szűrnek és tisztítanak.

Ahogy a különböző borvidékeknek is jellemzője a sajátos, felismerhető ízvilág, így van ez az ásványvízekkel is.
Az Aqvital víznyerőhelye olyan szerencsés fekvésű, hogy a kútból nyert víz ásványianyag tartalma 730 mg/l, íztelen, selymes, könnyed érzés fogyasztani.

Ásványianyag összetétele tökéletesen megfelel a mindennapos fogyasztásra, nem terheli meg a szervezetet.

kalcium (Ca2+): 99 mg/l
magnézium (Mg2+): 49,7 mg/l
nátrium (Na+): 6,3 mg/l
kálium (K+): 2,5 mg/l
klorid (CL-): 10 mg/l
hidrogén-karbonát (HCO3-): 494 mg/l
szulfát (SO42-): 46 mg/l
metakovasav (H2SiO3): 24 mg/l
pH-érték: 7,2